-Stereo 3D Video-

terug naar Galerie-overzicht Start Over Video Fotografie Printen Mixed Media Galerie Blog Contact
© 2014         Op alle inhoud van deze site is de Auteurswet van toepassing en is eigendom van TOON&BEELD en niet zonder overleg beschikbaar voor gebruik door derden.
Hier vind u enkele 3D films. Het zijn links naar Youtube omdat daar de mogelijkheid is om een keuze voor de weergave te maken. UITLEG over 3D. 3D video en foto heeft als basis dat je twee -iets verschillende / verschoven- beelden nodig hebt: een voor het linker en één voor het rechter oog.   Er zijn verschillende manieren om deze twee beelden weer te geven. Het anagliph systeem zorgt er voor dat je met het rode glas de groene delen van het beeld niet en anders om. Dit is niet helemaal 100% waterdicht er treed altijd wel een vorm van ghosting op. Links ziet een deel van recht sen anders om. Bij de passieve  systemen van TV’s  en in de bioscoop treedt er ook wat ghosting op, maar minder. Het horizontaal de polariseerde licht wordt alleen doorgelaten door het glas met een horizontale grid en verticaal idem dito. Het voordeel is dat brillen een stuk goedkoper zijn. Het actieve systeem is het beste waarbij een actieve, duurdere bril samenwerkt met de TV of beamer: hierbij wordt het linker glas ondoorzichtig als het rechter beeld wordt weergegeven en andersom. Zo worden links en rechts van elkaar gescheiden. Dit gaat met een hoge frequentie van meer dan 60 HZ ( =keer per seconde). De traagheid van het oog zorgt ervoor dat je hier geen last van hebt en hoe groter deze frquentie hoe beter. Bij de laatste optie, zonder bril, kijk je naar de TV conform het principe van de 3D ansichtkaart. Een mooi, nog duur systeem, maar nog in ontwikkeling. Het beeld is nog wat grof. ‘Site-by-side’  (twee samengedrukte beelden naast elkaar) is de standaard voor op een televisie. Ze worden ‘volbeeld’ om de beurt weergegeven. ‘Anagliph’ ( Rood-magenta) voor elke andere monitor. Dit bestaat overigens ook in andere complementaire kleurcombinaties. Standaard zal hier op deze site de film in Anagliph worden weer gegeven bij het afspelen op een gewone monitor. Het plaatje dat u nu ziet is een SbS beeld uit de film zoals de uplaod is gemaakt.  YouTube kan dit aanpassen. Via instellingen / opties d.m.v.  het radertje onderin het YouTube-kader kunt u de weergave voor de TV instellen op side by side. U kunt dan de PC (bureaublad uitbreiden) via een 1.4 HDMI kabel verbinden met de 3DTV voor een levensecht stereo3D beeld.
naar video
Binnenkort meer 3D films, aan de montage wordt gewerkt 
 2014         Op alle inhoud van deze site is de Auteurswet van toepassing en is eigendom van TOON&BEELD

 -Stereo 3D Video-

terug naar Galerie-overzicht naar video Navigatie Menu
Om s3D video te bekijken verwijs ik u naar een laptop  of desktop monitor met een Anagliph bril. ( rood/cyaan ) Of naar uw 3D TV. Het mooiste resultaat levert een actieve 3D tv / bril combinatie. Aanbevolen kijkafstand 3 tot 4 keer de diagonaal van uw tv scherm.
Navigatie Menu
© 2014  Op alle inhoud van deze site is de Auteurswet van toepassing en is eigendom van TOON&BEELD en niet zonder overleg beschikbaar voor gebruik door derden.

 -Stereo 3D Video-

terug naar Galerie-overzicht naar video
Om s3D video te bekijken verwijs ik u naar een laptop  of desktop monitor met een Anagliph bril. ( rood/cyaan ) Of naar uw 3D TV. Het mooiste resultaat levert een actieve 3D tv / bril combinatie. Aanbevolen kijkafstand 3 tot 4 keer de diagonaal van uw tv scherm.